Німеччина боїться стати менш впливовою в ЄС, якщо туди вступить Україна – Telegraph

Читать на русском
Не тільки Німеччина побоюється стати менш впливовою - ті ж побоювання існують у Франції. Також скептично налаштована Португалія, однак тут справа в грошах
Ілюстративне фотоeuronews.com

У Німеччині існують побоювання з приводу того, що повноцінне вступ України до Європейського Союзу призведе до посилення ролі країн Східної Європи та до зниження значення «старих країн» - в тому числі німецького.

Про це повідомляє британське видання The Daily Telegraph з посиланням на власні джерела.

Так, нинішня процедура голосування в Європейській Раді вже зараз не до душі Німеччині - вона залежить не тільки від кількості голосуючих країн, але і від їх сумарного населення. Німецький канцлер Олаф Шольц хотів би якось змінити цю систему, особливо напередодні вступу України до ЄС через певну кількість років. Після вступу Україна стане п'ятою за величиною країною в Євросоюзі, і отримає близько 9% постійних голосів у Єврораді.

Побачили іншу державу: що стало ключовим у наданні Україні статусу кандидата у члени ЄСЩо стало ключовим у наданні Україні статусу кандидата у члени Європейського Союзу, читайте у матеріалі Слово і діло.

Німеччина з підозрою дивиться на тісні зв'язки Києва з країнами Східної Європи - перш за все, з Польщею - і побоюється, що ці держави, об'єднавшись, значно підірвуть вплив «старих країн», насамперед Німеччини та Франції.

Також скептично до ідеї повноцінного членства України в ЄС ставиться Португалія, але тут питання не в політиці, а в грошах. Португалія не бажає перетворюватися на країну-донора, відправляючи до бюджету ЄС більше грошей, ніж отримає сама.

Нагадаємо, Україна, попри всі скептичні прогнози, планує стати повноправним членом Європейського Союзу в рекордно короткий термін - максимум за п'ять років. В України є все для того, щоб реалізувати цей план.

Президент Володимир Зеленський раніше зазначив, що Україна йшла до отримання статусу кандидата в Євросоюз 115 днів, і шлях до членства в ЄС не повинен займати роки, десятиліття. А ось в Кабінеті Міністрів вважають, що Україна може вступити в Європейський союз тільки у 2029 році. Раніше це малоймовірно, оскільки потрібно прийняти та імплементувати багато європейських законів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: