В ISW розповіли, на яких напрямках окупанти провалили наступи

Читать на русском
Окупанти провели безуспішні наземні атаки на північ від Слов'янська, на схід від Сіверська, а також на північ від Харкова. Поки що російські війська залишаються у стані оперативної паузи, але намагаються створити умови для майбутніх наступів.

Російські війська провели обмежені і безуспішні наземні атаки на північ від Слов'янська і на схід від Сіверська, а також на північ від Харкова.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики констатували, що російські сили залишаються у стані оперативної паузи. Вони продовжують перегруповуватись, переоснащуватися, але водночас бомбардують критичні райони, щоб створити умови для майбутніх наземних наступів, та проводять обмежені атаки.

В ISW зазначили, що оперативна пауза не означає припинення атак. Нинішні наступальні дії росії, ймовірно, призначені для підготовки до майбутніх наступів, терміни яких залишаються незрозумілими.

Крім того, аналітики повідомили, що російські війська, ймовірно, продовжать завдавати ударів по районах навколо Слов'янська, щоб створити умови для відновлення наступу на Слов'янськ та Краматорськ.

Нагадаємо, зі зведення Генштабу можна докладніше дізнатися про ситуацію на фронті.

В ISW раніше заявляли, що цілями вторгнення росії в Україну залишаються зміна політичного режиму та знищення суверенітету української держави. На думку аналітиків, кремль готується до затяжної війни з наміром захопити набагато більшу частину України, ніж Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: