Відставка Джонсона: Зеленський розповів, чи зміняться відносини із Британією

Читать на русском

Після відставки прем'єра Бориса Джонсона політика Британії щодо України не зміниться.

Таку думку президент Володимир Зеленський висловив в інтерв'ю CNN Вольфу Бліцеру.

Також Зеленський назвав Джонсона справжнім другом України. Країна отримала багато від співпраці з прем'єр-міністром, включаючи військову підтримку.

Сьогодні Зеленський провів телефонну розмову з Борисом Джонсоном, повідомляє пресслужба ОП, у якій висловив йому подяку за рішучу та безкомпромісну підтримку України з перших днів повномасштабної російської агресії, а також за лідерство у відстоюванні інтересів України на міжнародній арені.

Джонсон анонсував нову військову допомогу Україні: хто виділив грошіКілька суб'єктів Сполученого Королівства прийняли рішення виділити кошти на військову допомогу Україні, а також прийняти українських біженців

«Усі ми сумно сприйняли цю новину. Не тільки я, а й усе українське суспільство, яке вам дуже симпатизує. Весь мій Офіс та всі українці вдячні вам за допомогу. Ми не сумніваємося, що підтримка Великої Британії збережеться, але ваше особисте лідерство та харизма робили її особливою», – наголосив Зеленський.

Глава держави також поінформував співрозмовника про розвиток ситуації на фронті.

Також сторони обговорили поточний стан та перспективи українсько-британської співпраці. Особливу увагу приділили питанням оборонної взаємодії та політичної підтримки України. Іншою ключовою темою переговорів було розблокування експорту зерна з українських портів.

7 липня стало відомо про те, що Борис Джонсон йде у відставку з посад прем'єр-міністра Великобританії та лідера Консервативної партії.

Нагадаємо, в Офісі президента вдячні прем'єру Британії Борису Джонсону за те, що усвідомив загрозу «радіочастотного монстра» та завжди був у авангарді підтримки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: