Відставка Джонсона: британський міністр оборони не буде змагатися за посаду

Читать на русском
Бен Воллес у суботу, 9 липня, заявив, що вирішив не брати участі у виборах нового лідера Консервативної партії після нещодавньої відставки Бориса Джонсона.
Цензор.нет

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес у суботу, 9 липня, заявив, що вирішив не брати участі у виборах нового лідера Консервативної партії після нещодавньої відставки Бориса Джонсона.

Про це очільник британського Міноборони написав у Twitter.

«Після ретельного обмірковування та обговорення з колегами й родиною я вирішив не брати участь у боротьбі за лідерство Консервативної партії. Я дуже вдячний усім моїм колегам у парламенті та членам ширшого кола, які пообіцяли підтримку», – зазначив він.

Відставка Джонсона: Зеленський розповів, чи зміняться відносини із БританієюЗеленський назвав Джонсона справжнім другом України. Країна отримала багато від співпраці з прем'єр-міністром, включаючи військову підтримку.

При цьому, Воллес додав, що йому було «нелегко зробити вибір», але він зосередиться на роботі в міністерстві оборони «та забезпеченні безпеки цієї чудової країни».

Водночас, згідно з даними соцопитування YouGov, Воллес був явним фаворитом серед членів Консервативної партії на роль наступного прем’єр-міністра.

Нагадаємо, що 7 липня стало відомо про те, що Борис Джонсон йде у відставку з посад прем'єр-міністра Великої Британії та лідера Консервативної партії.

Раніше в Офісі президента висловили вдячність прем'єру Великої Британії Борису Джонсону за те, що він усвідомив загрозу «радіочастотного монстра» та завжди був у авангарді підтримки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: