Цивільна конфіскація майна експосадовця поліції: суд витребував докази

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про витребування доказів у справі за цивільним позовом до колишнього посадовця поліції.
Андрій Аносов

Вищий антикорупційний суд витребував докази у справі за позовом про цивільну конфіскацію 3,29 млн грн колишнього першого заступника департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Андрія Аносова.

Таке рішення 6 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора САП ОГП Касьяна А.О. про витребування доказів – задовольнити. Витребувати із Державної прикордонної служби України відомості... Витребувати із Державної митної служби України відомості... Уповноважити прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу генерального прокурора на одержання зазначених відомостей», – ідеться в рішенні.

Суд, зокрема, дозволив прокурору САП отримати в Держприкордонслужбі відомості стосовно зафіксованих фактів переміщення грошових кошів через лінію зіткнення з тимчасово окупованими територіями у Донецькій та Луганській областях, а також фактів складення протоколів про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 204-3 КУпАП (порушення порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції), щодо п'ятьох осіб.

Також прокурор дозволили отримати відомості з Держмитної служби щодо зафіксованих фактів ввезення на територію України грошових коштів цими ж особами. За словами Аносова, тесть йому позичив 140 тисяч доларів, згідно з розпискою. Водночас, родич експоліцейського проживає на окупованих територіях з 2014 року.

Нагадаємо, САП подала позов про конфіскацію 3,29 млн грн експосадовця Нацполіції Аносова. Як стверджують у САП, детективи НАБУ і прокурори розслідують справу за фактом декларування недостовірної інформації цим ексзаступником начальника департаменту Нацполіції. За версією слідства, посадовець протягом 2020-2021 років набув необґрунтованих активів на загальну суму 3,29 млн грн. Зважаючи на те, що ці активи перевищують його законні доходи, САП заявлено позов з вимогою стягнути їх в дохід держави.

Нещодавно суд призначив позов про цивільну конфіскацію майна Аносова до розгляду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: