САП просить конфіскувати майно посадовця органу податкової служби

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав черговий цивільний позов про визнання необґрунтованими активів посадовця одного з органів ДПС.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить конфіскувати у цивільному порядку майна посадовця одного із органів Державної податкової служби в розмірі 2,3 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«11 липня 2022 року САП звернулась до Вищого антикорупційного суду з позовом про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави. Підставою для початку збору доказів слугували матеріали НАЗК, які у подальшому було доповнено доказами від ДБР та самостійно отриманими прокурором у встановленому законом порядку. На підставі зібраних матеріалів установлено, що посадовець одного із органів Державної податкової служби через третіх осіб без достатніх правових підстав фактично набув необґрунтовані активи - житловий будинок та земельну ділянку, розташовані у Київській області загальною вартістю 2,3 млн грн», – інформує прокуратура.

Як стверджує САП, в ході аналізу майнового стану та доходів з'ясовано, що грошові кошти необхідні для набуття цих активів не могли бути набуті за рахунок законних доходів. А тому прокурор попросив стягнути в дохід держави грошові кошти у сумі 2,3 млн грн.

Відповідачами за позовом САП є Таран Дмитро Сергійович та Таран Тетяна Сергіївна. Згідно реєстру актів Харківської міської ради, у 2019 році Дмитро Таран обіймав посаду заступника начальника управління – начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Східного управління Головного управління ДПС у Харківській області.

Нагадаємо, САП подала позов про конфіскацію 3,29 млн грн експосадовця Нацполіції Андрія Аносова. Як стверджують у САП, детективи НАБУ і прокурори розслідують справу за фактом декларування недостовірної інформації цим ексзаступником начальника департаменту Нацполіції. За версією слідства, посадовець протягом 2020-2021 років набув необґрунтованих активів на загальну суму 3,29 млн грн. Зважаючи на те, що ці активи перевищують його законні доходи, САП заявлено позов з вимогою стягнути їх в дохід держави.

Нещодавно суд призначив позов про цивільну конфіскацію майна Аносова до розгляду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: