ВАКС призначив до розгляду позов про конфіскацію коштів експосадовця Нацполіції

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав цивільний позов про конфіскацію коштів колишнього посадовця Нацполіції і призначив підготовче засідання.
Андрій Аносов

Вищий антикорупційний суд призначив на 6 липня підготовче засідання за позовом Спеціалізованої антикорупційної прокуратура про цивільну конфіскацію 3,29 млн грн колишнього першого заступника департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Андрія Аносова.

Таке рішення 7 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити провадження у справі за позовом держави в особі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу генерального прокурора до (Андрія Аносова – ред.). Цивільну справу розглядати в порядку загального позовного провадження. Призначити справу до розгляду в підготовчому судовому засіданні на 6 липня 2022 року о 08:00», – йдеться в ухвалі.

Нагадаємо, САП подала позов про конфіскацію 3,29 млн грн експосадовця Нацполіції Аносова. Як стверджують у САП, детективи НАБУ і прокурори розслідують справу за фактом декларування недостовірної інформації цим ексзаступником начальника департаменту Нацполіції. За версією слідства, посадовець протягом 2020-2021 років набув необґрунтованих активів на загальну суму 3,29 млн грн. Зважаючи на те, що ці активи перевищують його законні доходи, САП заявлено позов з вимогою стягнути їх в дохід держави.

Раніше апеляційна палата ВАКС залишила конфіскованим дохід народного депутата Іллі Ківи від жомової ями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: