Цивільна конфіскація: суд заарештував рахунки експосадовця Нацполіції

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні заяви прокурора САП про забезпечення позову про цивільну конфіскацію, оскільки забезпечення вже є.
Андрій Аносов праворуч

Вищий антикорупційний суд відмовився накласти арешт на 8,89 млн грн та 47 тисяч доларів, які перебувають на банківських рахунках колишнього першого заступника департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Андрія Аносова, оскільки самі рахунки вже арештовані в межах кримінального провадження.

Таке рішення 23 червня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Прокурор САП просив заарештувати ці кошти як захід забезпечення майбутньої цивільної конфіскації. Щоправда конфіскацію підлягають лише 3,29 млн грн. Адвокати Аносова просили відмовити у задоволенні заяви, оскільки арешт нібито вже накладений у межах кримінального провадження.

Вивчивши заяву, судді відмовилися її задовольняти. Вони встановили, що на банківські рахунки експосадовця Нацполіції вже накладено арешт і до того ж прокурор САП просить заарештувати всі кошти Аносова, а не лише ту суму, яка є предметом цивільного позову.

Нагадаємо, САП подала позов про конфіскацію 3,29 млн грн експосадовця Нацполіції Аносова. Як стверджують у САП, детективи НАБУ і прокурори розслідують справу за фактом декларування недостовірної інформації цим ексзаступником начальника департаменту Нацполіції. За версією слідства, посадовець протягом 2020-2021 років набув необґрунтованих активів на загальну суму 3,29 млн грн. Зважаючи на те, що ці активи перевищують його законні доходи, САП заявлено позов з вимогою стягнути їх в дохід держави.

Нещодавно суд призначив позов про цивільну конфіскацію майна Аносова до розгляду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: