Данілов розповів, скільки HIMARS та аналогічних систем вже отримала Україна

Читать на русском
Україна отримала від союзників дев'ять HIMARS та аналогічних комплексів. Але для контрнаступу таких потрібні ще десятки.
facebook.com/GeneralStaff.ua

Україна отримала від США та інших союзників дев'ять ракетних систем HIMARS та аналогічних комплексів.

Про це в інтерв'ю The Wall Street Journal сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

РСЗВ HIMARS допомагають змінити баланс сил у битві за Донбас – Wall Street JournalОператори РСЗВ кажуть, що HIMARS дозволяє наносити ефективні та дуже точні удари в глибину території, яку контролюють окупанти, практично не ризикуючи розрахунками машин

За словами Данілова, прибуття минулого місяця американських високомобільних артилерійських ракетних систем дозволило Україні завдати удару саме по російських цілях за лінією фронту, які раніше були поза досяжністю українських знарядь.

Зараз Україна має дев'ять HIMARS та аналогічних ракетних комплексів. Данілов наголосив, що «росіяни беззахисні перед ними»: «Вони дуже стурбовані».

Однак для наступальних операцій Україні будуть потрібні ще десятки пускових установок HIMARS, а поки що ми змушені вести оборонну війну.

Нагадаємо, українські військові почали використовувати американські ракетні системи залпового вогню HIMARS наприкінці червня. Перше відео з поля бою можна переглянути тут.

Тим часом російські пропагандисти розганяють неправдиву інформацію про нібито «знищення» HIMARS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: