«Газпром» та російські підсанкційні компанії масово мігрують до Туреччини – Habertürk

Читать на русском
Протягом останніх 48 днів Туреччина та росія обговорювали релокацію компаній, які потрапили під санкції Європейського Союзу, в Стамбул
Ілюстративне фотоatorus.ru

На крайніх переговорах росія і Туреччина обговорювали не стільки процес вивезення українського зерна, скільки процедуру релокації підсанкційних російських компаній, у тому числі офісів державного монополіста «Газпром», до Туреччини.

Про це повідомляється у матеріалі видання Habertürk.

Так, згідно з даними видання, протягом останніх 48 днів Туреччина і росія обговорювали релокацію компаній, які потрапили під санкції Європейського Союзу, в Стамбул. Передбачається, що це принесе велику вигоду як росії, так і Туреччини.

Російські олігархи масово намагаються оскаржити санкції – ЗМІСтаном на початок червня російські олігархи подали в різні суди близько 20 позовних заяв. Вимога одна - негайно зняти санкції

«За отриманою мною інформацією, 43 російські компанії та олігархи, включаючи «Газпром», перенесуть свої штаб-квартири з Європи в Стамбул. Цей процес, як очікується, почнеться в липні. Це величезний капітал» - розповів виданню координатор з політичних і економічних публікацій Четінер Четін.

Також відомо, що перед візитом глави МЗС росії Сергія Лаврова до Туреччини в країні побувала російська делегація, яка уточнювала умови релокації офісів підсанкційних компаній до країни.

Нагадаємо, 3 червня Рада Євросоюзу офіційно затвердила шостий пакет санкцій проти росії. Обмежувальні заходи введені проти 18 компаній і 65 осіб, так чи інакше причетних до російської агресії проти України.

8 червня Україна представила Європейському союзу пропозиції щодо наступного, вже сьомого пакета антиросійських санкцій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: