Росія розглядає кілька сценаріїв розвитку війни в Україні – Міноборони

Читать на русском
Росія розглядає кілька сценаріїв розвитку війни в Україні – ворог діятиме залежно від ситуації.

Росія розглядає кілька сценаріїв розвитку війни в Україні – ворог діятиме залежно від ситуації.

Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр в інтерв'ю 24 каналу.

«У росіян є кілька сценаріїв. Вони самі не впевнені, що робитимуть завтра чи післязавтра. Тому що вони орієнтуються щодо ситуації та обирають найефективніший саме на даний момент», - сказала вона.

Військовозобов'язаним чоловікам для виїзду з місця проживання потрібен дозвіл військкомату – ГенштабПризовникам, військовозобов'язаним та резервістам потрібно отримувати дозвіл у військкоматі, щоб виїхати за межі місця проживання. Дозвіл видається від 30 діб до року.

За інформацією чиновниці, Україна також закладає кілька сценаріїв, орієнтується на дії окупантів та розуміє, яким чином слід протидіяти.

Вона додала, що війна – динамічна, тому складно робити якісь прогнози на 1-2 місяці. Однак зараз можна говорити про два прогнози:

  • перший полягає у тому, будь-яка війна рано чи пізно завершується;
  • другий - що в росії вичерпається ресурс, яким би великим він не був.

Маляр зазначає, що в такій інтенсивності окупантам усе складніше воюватиме. Також вона заявила, що росії складніше інтегруватиме окуповані території України, ніж у 2014 році, через опір людей.

Нагадаємо, сьогодні окупанти вели штурмові дії за підтримки артилерії та оперативно-тактичної авіації в районах населених пунктів Спірне та Вершина. Наразі бої ще тривають.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: