Мав зв'язки з російською ФСБ: політтехнологу Медведчука повідомили підозру в держзраді

Читать на русском
Політтехнологу нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука заочно оголосили підозру в держраді. Політолог мав зв'язки зі співробітниками ФСБ рф, які працювали в Україні під прикриттям.
Укрінформ

Політтехнологу нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука заочно оголосили підозру в держраді. Політолог мав зв'язки зі співробітниками ФСБ рф, які працювали в Україні під прикриттям.

Про це повідомила Служба безпеки України.

«За матеріалами СБУ підозру в державній зраді отримав політтехнолог Медведчука. Це стало можливим одразу після висновку комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, яка проаналізувала масив доказів, зібраний співробітниками Служби безпеки», – йдеться в повідомленні.

Зауважують, що висловлювання та діяльність політтехнолога мали на меті зашкодити суверенітету та територіальній цілісності України. Під час обшуків у нього вилучили речі та документи, що підтверджують зв’язки з росією. Зокрема, знайшли аналітичні матеріали щодо проведення «денацифікації та демілітаризації України».

Правоохоронці з'ясовують, чи використовували ці матеріали під час планування повномасштабної війни росії проти України.

Також в СБУ наголосили, що політолог був пов'язаний зі співробітниками ФСБ рф, які діяли в України під дипломатичним прикриттям. Він часто брав участь у пропагандистських ефірах російських ЗМІ й очолював групу експертів.

Правоохоронці не називають ім'я підозрюваного, проте за даними ЗМІ відомо, що йдеться про Михайла Погребинського.

Нагадаємо, ДБР завершило досудове розслідування кримінального провадження щодо народного депутата Віктора Медведчука, якого підозрюють у скоєнні правопорушень, передбачених ст. 111 (державна зрада) та ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) УКУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: