Українця засудили до 15 років в'язниці за держзраду: він здавав ворогу позиції ЗСУ

Читать на русском

У суботу, 28 травня, суд визнав винним у державній зраді жителя Макіїівки Донецької області, за чиїм наведенням росія обстрілювала Харків, та призначив покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це йдеться у повідомленнях Офісу генпрокурора, на сайті СБУ та Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

«Прокурори у суді довели, що громадянин виправдовував військову агресію РФ проти України. Надавав інформацію про розташування військових об’єктів ЗСУ у Харкові, внаслідок чого вони були обстріляні артснарядами», - повідомляє Офіс генпрокурора.

Згідно з даними слідства, фігурант розпочав співпрацю з окупантами із запису відеозвернення, у якому критикував державну владу України та виправдовував військове вторгнення рф. Пізніше це відео використав у новинах пропагандистський телеканал «Russia Today».

При цьому, він надав інформацію про розташування військових об’єктів Збройних Сил України у Харкові, по яким окупант того ж дня здійснив артобстріл.

Як повідомляється, затримали чоловіка в Ужгороді, куди він переїхав для подальшого виконання злочинних наказів російського куратора та збору даних про об’єкти критичної інфраструктури.

Нагадаємо, що сьогодні на кордоні з Білоруссю було затримано окупанта з паспортом України.

Напередодні правоохоронці викрили мешканця Львова, який коригував ракетні удари російської армії по місту. Йому повідомили про підозру у державній зраді, скоєній в умовах воєнного стану.

Раніше СБУ затримала провідного інженера «Укроборонпрому», який коригував вогонь окупантів на бронетанкових підприємствах концерну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: