Зеленський звільнив послів у п'ятьох країнах – подробиці

Читать на русском
Зеленський звільнив п'ять українських послів — йдеться про послів в Чехії, Норвегії, Німеччині, Угорщині, та посла, який за сумісництвом працював в Індії, Мальдивах, Непалі, Шри-Ланці та Бангладеш.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський своїми указами звільнив низку послів України. Серед них український дипломат у Німеччині Андрій Мельник.

Про це йдеться у відповідних указах №479/2022 - №483/2022, які опубліковані на сайті українського президента.

«Звільнити Мельника Андрія Ярославовича з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України у Федеративній Республіці Німеччина», - йдеться у тексті указу.

Варто зазначити, що Мельник очолював дипломатичне представництво України в Німеччині вже вісім років.

Окрім Мельника, український лідер також звільнив Любов Непоп з посади посла України в Угорщині, Вячеслава Яцюка - Норвегії, Євгена Перебийноса - Чехії, Ігоря Поліху – Індії та за сумісництвом в Республіці Мальдіви, Федеративній Демократичній Республіці Непал, Демократичній Соціалістичній Республіці Шри-Ланка, Народній Республіці Бангладеш.

Нагадаємо, раніше Зеленський звільнив надзвичайних та повноважних послів України також одразу у п'яти країнах – Грузії, Словаччині, Португалії, Ісламській Республіці Іран та Лівані.

Напередодні посол України в Туреччині розповів, як країна повертатиме вкрадене зерно.

Пізніше затримане у порту Туреччини російське судно з краденим українським зерном відпустили. Україна обурена, посла Туреччини викликали до МЗС у Києві.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: