Французькі самохідні гаубиці Caesar скоро будуть в Україні – посол

Читать на русском
З міркувань логістики та безпеки деякі моменти про надання військової допомоги Україні від Франції до цього моменту не розголошувалися
САУ Caesargagadget.com

Французькі самохідні артилерійські установки Caesar, які є одним з основних пунктів анонсованої президентом Франції Еммануелем Макроном військової допомоги, вже скоро прибудуть в Україну. Орієнтовно, це відбудеться в найближчі тижні.

Про це заявив посол України у Франції Вадим Омельченко в ефірі Національного телемарафону.

ЗСУ залпом з CAESAR знищили гаубиці та командно-штабну машину рфУкраїнські військові одним залпом накрили район, де російські окупанти зосередили понад 15 одиниць озброєння та військової техніки.

«Франція допомогла з самого початку, але була єдина умова – не розголошувати це. З міркувань безпеки, безпеки логістики. Допомога прийде в найближчі тижні. Дещо, що було заявлено, вже на території України» - повідомив він.

Нагадаємо, 30 травня стало відомо, що Франція передасть Україні ще одну партію самохідних гаубиць Caesar для боротьби з російською агресією.

Відомо також, що Італія приєднається до постачань важкого озброєння Україні. Швидше за все, вона також буде постачати Україні самохідні та несамохідні 155-мм гаубиці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: