У ГУР МО прокоментували заяви росії про необхідність ударів по посольству США в Києві

Читать на русском
Розвідники зазначили, що загроза спрямована як на США, так і на інші цивілізовані країни світу, які підтримують Україну
Ілюстративне фотоФото ТСН

Російські погрози про завдання прямого ракетного удару по посольству США в Києві через постачання Штатами РСЗВ для України роблять актуальним питання щодо закриття силами західних країн неба над Україною загалом та над її столицею особливо.

Про це заявили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

«У російській держдумі пролунав заклик завдати удару по урядових установах у Києві, а також по посольству США в Україні. Таку думку озвучив заступник голови комітету держдуми з оборони Юрій Швіткін. Обґрунтуванням для такого кроку, з точки зору російського депутата, можуть стати постачання Україні новітньої західної зброї» - нагадали в ГУР.

Розвідники зазначили, що загроза спрямована як на США, так і на інші цивілізовані країни світу, які підтримують Україну. Ця погроза росії в черговий раз робить питання закриття неба над Києвом і всією Україною загалом більш ніж актуальним.

Нагадаємо, тим часом українські військові почали використовувати американські ракетні системи залпового вогню HIMARS на фронті в боях проти російських окупантів.

У США заявили, що Україна сама розпорядиться отриманими системами залпового вогню м142 HIMARS. США будуть і далі постачати їй ці РСЗВ, а також боєприпаси до них.

У росії, тільки дізнавшись, що РСЗВ будуть передані Україні, вибухнули новими погрозами. Російська влада спробувала залякувати західні країни та Україну «небаченими наслідками», а також погрожувала ударами по державних установах у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: