Ситуація на Луганщині: Гайдай розповів про бої на околицях та примусову мобілізацію

Читать на русском
Минулої доби українські захисники знищили декілька ворожих танків. А удари по складах з боєкомплектами російських військових допомагають уповільнити російський наступ.
фото: ОВА

В Луганській області російські окупаційні війська примусово мобілізують місцевих для війни проти України. При цьому, бої продовжуються на околицях регіону.

Про це голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомляє у Telegram.

Згідно зі словами Гайдая, окупанти запрошують чоловіків у Луганській області на високооплачувану роботу, а вже на наступний день забирають їх воювати проти України.

ЗСУ пішли з Лисичанська, щоб не допустити оточення і вийти без втрат – ГайдайУкраїнські військові вийшли із Лисичанська без втрат, повідомив Сергій Гайдай. Відступ був потрібний, щоб не допустити оточення.

Зазначається, що водночас бої продовжуються на околицях області. Минулої доби українські захисники знищили декілька ворожих танків. А удари по складах з боєкомплектами російських військових допомагають уповільнити російський наступ.

«Підготовки до проведення так званого референдуму на окупованих територіях не спостерігається», - наголошує Гайдай.

Як пояснив очільник Луганської ОВА, бойовики можуть провести фейковий «референдум» після того, як Україна отримає необхідну їй зброю, з метою звинуватити Київ нібито в ударах по «території» росії. Після цього, ймовірно країна-агресор може оголосити загальну мобілізацію.

Нагадаємо, що армія рф намагається просунутися по всій лінії фронту на Донбасі - від населених пунктів Луганщини до перших сіл Донецької області.

Після важких боїв за Лисичанськ Сили оборони України були змушені відійти із займаних позицій і рубежів.

Раніше Гайдай повідомляв, що росіяни знищують навколишні села, щоб вийти на адмінкордон Луганської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: