І Зеленський, і путін планують взяти участь у саміті G20

Читать на русском
Зеленський і путін погодилися брати участь у листопадовому саміті Великої двадцятки. Поки що незрозуміло, як це буде, і чи будуть вони особисто на Балі.
Слово і діло

Президент України Володимир Зеленський та президент росії володимир путін прийняли запрошення взяти участь у саміті «Великої двадцятки» на Балі в листопаді.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на президента Індонезії Джоко Відодо.

Росію можуть вигнати з «Великої двадцятки» – ReutersРозглядається можливість виключення росії з групи G20. Поки що проблема в тому, що як такого механізму виключення країни немає.

Відодо зідзвонювався з путіним у п'ятницю: «Я висловив надію, що війна може скоро закінчитися і мирне рішення шляхом переговорів може бути досягнуто».

Видання пише, що рішення запросити обох лідерів на саміт показує «хиткий баланс», який Індонезія намагається встановити в якості приймаючої сторони G20 цього року.

Поки неясно, чи обидва президенти будуть присутні на саміті особисто.

Нагадаємо, 27 квітня Володимир Зеленський повідомив, що його запросили на саміт «Великої двадцятки». Раніше Bloomberg писало, що на запрошенні України як гостя на саміті наполягали США та союзники.

Поки що невідомо, як взагалі може пройти саміт, якщо на нього приїдуть і Зеленський, і путін. Раніше деякі лідери були готові бойкотувати захід у разі особистої появи російського президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: