Росію можуть вигнати з «Великої двадцятки» – Reuters

Читать на русском
Розглядається можливість виключення росії з групи G20. Поки що проблема в тому, що як такого механізму виключення країни немає.

США та західні союзники оцінюють, чи має росія залишатися членом «Великої двадцятки» (G20) після її вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела, які брали участь у обговоренні питання.

За словами джерел, ймовірно, спроба виключити росію буде ветована іншими членами клубу, зокрема Китаєм, Індією та Саудівською Аравією.

«Були дискусії про те, чи доречно росії бути частиною G20. Якщо росія залишиться членом, вона стане менш корисною організацією», – вважає високопоставлене джерело групи.

Перш ніж робити будь-які заяви щодо виключення росії, Штати проконсультуються зі своїми союзниками. Проблема полягає в тому, що як такого механізму позбавлення росії членства в G20 просто немає: представник однієї з азіатських країн-членів заявив, що росію не можна виключити, тільки якщо Москва не прийме таке рішення сама.

Нагадаємо, 25 лютого було тимчасово призупинено членство росії у Кабінеті міністрів Ради Європи та ПАРЄ.

Пізніше росія заявила, що з власної волі залишає ПАРЄ. 15 березня державу-агресора офіційно вигнали із Ради Європи.

Крім того, порушено питання про виключення росії зі складу Венеціанської комісії.

Україна, у свою чергу, просить країни «Великої сімки» про припинення членства росії та білорусі у Міжнародному валютному фонді та всіх організаціях Світового банку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: