Місце росії не на міжнародних форумах, а в суді ООН – Кулеба

Читать на русском
Дмитро Кулеба, виступаючи перед міністрами G20, заявив, що росії не місце на міжнародних форумах і звинуватив рф в продуманій та цинічній стратегії знищення сільського господарства України.

Після того, що росія зробила за останні півроку, її місце не на міжнародних форумах, а в міжнародному суді ООН.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив в онлайн-виступі на зустрічі G20, повідомляє «Укрінформ».

«У нас сьогодні за цим столом є така країна – росія. Чесно кажучи, я вважаю, що після всього, що росія зробила за останні пів року, їй не місце ні на яких міжнародних форумах. Країні, яка веде загарбницьку війну проти свого сусіда та вчиняє масові жорстокі злочини проти цивільного населення, слід запропонувати лише одне місце – в міжнародному суді», – заявив Кулеба.

«Це наша земля»: Зеленський заявив, що Україна не віддасть території заради миру з росієюЗеленський заявив, що українці не готові поступатися своїми територіями росії. За словами президента, якщо зброя від партнерів прийде вчасно, а успіх і Бог будуть на боці України, то до кінця року ми зможемо багато чого досягти, щоб зупинити війну.

Він додав, що згубні наслідки російської агресії відчуваються далеко за межами України і більшість народів країн, міністри яких присутні за цим столом, вже відчули їх.

Крім того, Кулеба сказав, що росія розпочала «продуману та цинічну стратегію» щодо знищення сільського господарства України.

«Російська військово-морська блокада українських портів вже розірвала глобальні ланцюжки поставок продовольства і згубно впливає на глобальну продовольчу безпеку. До того ж росія краде українське зерно і бомбардує українські зерносховища», — цитує главу МЗС телеканал CNN.

«Росія, по суті, грає зі світом у голодні ігри, утримуючи однією рукою військово-морську блокаду українських портів, а іншою перекладаючи провину за це на Україну», – додав Кулеба.

До речі, міністра закордонних справ росії Сергія Лаврова під час виступу Кулеби не було. Він залишив зустріч «Великої двадцятки» достроково.

Нагадаємо, у росії вже заявили, що спроба покарати країну з найбільшим ядерним потенціалом «потенційно створює загрозу існуванню людства».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: