НАБУ розслідує недостовірності в декларації фігуранта «справи Гладковського-молодшого»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку розслідують факти ймовірної брехні в декларації фігуранта гучної справи про корупцію в оборонному секторі.
Сергій Філоненко

Національне антикорупційне бюро розслідує факт можливого недостовірного декларування директором державного підприємства «Ізюмський приладобудівний завод», депутатом Ізюмської міської ради Харківської області Сергієм Філоненком.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

В ухвалі вказується, що детективи НАБУ встановили, що Філоненко разом з дружиною користувались нерухомістю у муніципалітеті Несебир, Болгарія. Муніципалітет Несебир входить до складу Бургаської області та має вихід до берега Чорного моря. Відомості про нерухомість директор ІПЗ не вніс до електронної декларації за 2020 рік.

Факт користування Філоненком та його дружиною цією нерухомістю детективи встановили під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій у межах кримінального провадження за фактом нібито одержання директором ІПЗ неправомірної вигоди від Віталія Жукова, обвинуваченого в оборудках в оборонному секторі. Тому детектив НАБУ просив суд надати дозвіл на використання матеріалів НСРД у межах справи про недостовірне декларування Філоненком. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, 20 серпня 2020 року директора НАБУ Артем Ситник повідомив, що фігуранту справи сина колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря Віталію Жукову вручили нову підозру. Йшлося про надання неправомірної вигоди директору ІПЗ Філоненку.

За даними Bihus.info, директор Ізюмського приладобудівного заводу Філоненко листувався з Жуковим. Вони нібито обговорювали передачу коштів від Жукова Філоненку. Водночас, як повідомив в інтерв'ю «Слово і діло» виконувач обов'язків керівника САП Максим Грищук, Офіс генерального прокурора не погодив підозру Філоненку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: