Більшість американців готові підтримувати Україну, незважаючи на зростання інфляції та цін на енергоносії – опитування

Читать на русском

Американці готові підтримувати Україну, незважаючи на зростання цін у своїй країні. Причому більше готові до цього демократи.
Мітинг на підтримку України у Вашингтоніukrainian.voanews.com

Рівень підтримки України американською громадськістю залишається високим, незважаючи на зниження у травні. Більшість громадян США виступають за підтримку нашої країни, незважаючи на зростання інфляції та цін на енергоносії.

Про це свідчить опитування, проведене наприкінці червня Брукінґським інститутом передових досліджень США.

Опитування показало, що 62% американців готові задля підтримки України терпіти більш високі витрати на електроенергію (у травні таких було 59%, у березні – 73%). Крім того, 58% опитаних готові до зростання інфляції (52% – у травні, 65% – у березні).

При цьому, як і раніше, низькою залишається готовність громадян до втрати американських військ.

В інституті зазначають, що існують значні відмінності у мірі готовності платити за підтримку України між демократами та республіканцями, і розрив між ними повільно зростає – демократи висловлюють значно більшу готовність платити за підтримку.

Більшість респондентів вважають, що і росія, і Україна не досягають успіху, але й не зазнають невдач у своїх військових зусиллях (37% та 40% відповідно). Але все ж таки американці вважають, що Україна швидше досягає успіху, ніж зазнає невдачі (27% проти 20%), у той час як росія навпаки.

Нагадаємо, станом на кінець квітня троє з чотирьох американців (73%) підтримували зусилля США щодо постачання України зброєю.

Тим часом російські пропагандисти розповсюджують фейки про «зрадливі» настрої в Європі та втому від війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: