Скільки американців підтримують постачання зброї Україні – результати опитування

Читать на русском
Понад 70 відсотків американців підтримують постачання зброї Україні. Це найвищий показник від початку повномасштабної війни 24 лютого.
AFP/Getty Images

Три з чотирьох американців (73%) підтримують зусилля США щодо постачання Україні зброї. Це найвищий рівень підтримки з того часу, як росія розв'язала повномасштабну війну 24 лютого.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Reuters/Ipsos онлайн.

Війна в Україні: які країни допомагають найбільшеСША лідирують за загальною сумою допомоги, наданої Україні під час війни. Водночас Естонія надала найбільшу допомогу у співвідношенні до власного ВВП.

Попереднє опитування Reuters/Ipsos, проведене наприкінці березня, показало, що 68% респондентів підтримали відправку зброї в Україну.

За результатами останнього опитування з'ясувалося, що переважна більшість демократів і республіканців підтримують санкції США проти росії, і віддали б перевагу кандидатам на проміжних виборах до Конгресу 8 листопада, які підтримують військову допомогу Україні.

Близько половини американців (шість із десяти демократів та майже половина республіканців) побоюються, що росія може спробувати вплинути на вибори до Конгресу за допомогою дезінформації та онлайн-пропаганди.

Також опитування показало, що американці оцінюють реакцію президента Джо Байдена на українську кризу вище, ніж його рішення з інших питань, включаючи економіку та високі ціни на енергоносії.

Загалом, близько 46% американців (70% демократів та 24% республіканців) схвалюють дії Байдена щодо України.

Нагадаємо, за даними глобального опитування, 82% громадян із 27 країн вважають, що війна в Україні становить великий ризик для світу загалом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: