Підтримка американцями України як дружньої нації суттєво збільшилася, – The New York Times

Читать на русском
Понад 80 відсотків американців вважають Україну дружньою або союзною державою. Підтримка американців суттєво збільшилася від початку російського вторгнення.
dailylviv.com

Понад 80% американців вважають Україну дружньою або союзною державою. Підтримка американців суттєво збільшилася від початку російського вторгнення.

Про це пише американське видання The New York Times.

«Підтримка американцями України як дружньої нації або навіть країни-союзника суттєво збільшилася від початку російського вторгнення - водночас серед громадян США істотно зросло вороже ставлення до РФ», – йдеться в повідомленні.

Зауважують, що ще рік тому багато американців не знали, як ставитися до України. Однак за останній час, особливо після російського вторгнення, переважна більшість американців почала переконливо вважати Україну виключно дружньою нацією. Щонайменше 81% американців ставиться до України як до дружньої або навіть як до союзника.

«Цей показник перевищує навіть симпатії до багатьох давніх союзників США, таких як Франція чи Японія. Вищі позитивні оцінки американців отримали лише Велика Британія, Канада й Австралія», – додають у виданні.

Водночас майже 70% американців переконані, що Росія є ворогом для США, навіть більшим, ніж Китай, Іран і Північна Корея.

Нагадаємо, адміністрація Байдена працює з європейськими союзниками над прискоренням доставки до зони бойових дій в Україні більш досконалих систем протиповітряної оборони та інших озброєнь.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: