Справа Зернової корпорації: обвинуваченого відправили під домашній арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу стосовно обвинуваченого.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний відправив під нічний домашній арешт колишнього радника голови правління-ексзаступника директора фінансово-економічного департаменту ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Анатолія Завадського, обвинуваченого у зловживанні службовим становищем і одержанні хабара.

Таке рішення 31 травня ухвалила колегія судді ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 10 травня ВАКС стягнув 630 600 грн застави, внесеної за Завадського, оскільки той не виконав покладений обов'язок. Ішлося про не прибуття на судове засідання, про яке його завчасно повідомляли. Тим же рішенням Завадському збільшили заставу до 826 173 грн. Однак за обвинуваченого ніхто кошти не вносив і тому прокурор САП попросив його заарештувати.

«У задоволенні клопотання прокурора САП Гречишкіна В.В. про зміну запобіжного заходу (застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою) обвинуваченому (Анатолію Завадському – ред.) - відмовити. Застосувати до обвинуваченого (Анатолія Завадського – ред.) запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у певний період доби, заборонивши останньому залишати місце проживання у певний період доби, а саме: з 20:00 години до 07:00 години наступної доби», – йдеться в рішенні.

Як відомо, на початку 2017 року Завадського відправили під варту із 60 млн грн застави. Спочатку у березні 2018 року йому зменшили розмір застави до 49,33 млн грн. У травні 2018 року до 35,24 млн грн. У липні 2018 року до 26,43 млн грн. У листопаді того ж року до 17,64 млн грн. А вже у жовтні 2019 року Вищий антикорупційний суд зменшив заставу до 1,34 млн грн. У грудні того ж року ВАКС ще зменшив заставу – до 1,15 млн грн. Вже наприкінці 2020 року ВАКС зменшив заставу Завадського до 630 600 грн. Пізніше за нього внесли гроші і обвинувачений вийшов із СІЗО.

Нагадаємо, за версією слідства, Завадський впродовж липня–жовтня 2014 року організував підготовку та укладення зовнішньоекономічних контрактів про продаж сільськогосподарської продукції іноземним суб'єктам господарювання. За дану «послугу» він планував отримати неправомірну вигоду в розмірі понад 660 тисяч доларів.

Через укладені контракти державній компанії завдано збитків на суму понад 1,6 млрд грн: у вигляді неоплати проданої ДПЗКУ сільськогосподарської продукції у розмірі понад 1,55 млрд грн та внаслідок заниження ціни товару за контрактами на суму понад 45 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: