Справа Зернової корпорації: суд продовжив арешт екс-чиновника

Читать на русском
Столичний райсуд залишив у СІЗО одного з колишніх чиновників Зернової корпорації в справі про розкрадання зерна в Україні.

Суд продовжив обвинуваченому в зловживанні службовому становищі та отриманні неправомірної вигоди, колишньому раднику голови правління-екс-заступнику директора фінансово-економічного департаменту ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Анатолію Завадському арешт із альтернативою застави в 17,64 мільйона гривень.

Таке рішення ухвалив 19 грудня Солом'янський районний суд міста Києва, розповіли журналісту «Слово і Діло» в Раді громадського контролю НАБУ.

За версією слідства, екс-голова правління ДПЗКУ Петро Вовчук, попередньо залучаючи Завадського та інших осіб, прийняв обіцянку неправомірної вигоди в більш ніж 667 тисяч доларів за укладення та виконання контрактів на поставку сільськогосподарської продукції від олігарха російського походження Олексія Федоричева за пособництва Корнієнка В. М. Ідеться про контракти поставки між ДПЗКУ та нібито підконтрольним Федоричеву кіпрським офшором LIRTAVIS ENTERPRISES LTD за цінами нижчими від ринкових, а також на вигідних для олігарха умовах оплати.

Також у засіданні прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури продовжив читати обвинувальний акт, зупинившись на 26-й сторінці із 43.

Нагадаємо, НАБУ оголосило в розшук екс-голову ДПЗКУ Вовчука. Раніше суд відмовив НАБУ в заочному арешті Федоричева. Пізніше в Монако пояснили, чому не вручили підозру НАБУ олігарху Федоричеву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: