Антикорупційний суд продовжив арешт експосадовця ДПЗКУ

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про продовження арешту колишньому раднику керівника Зернової корпорації.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Вищий антикорупційний суд до 7 грудня продовжив тримати під вартою колишнього радника голови правління-ексзаступника директора фінансово-економічного департаменту ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Анатолія Завадського у справі завдання підприємству 1,6 млрд грн збитків.

Таке рішення ухвалила колегія суддів ВАКС 10 жовтня, повідомляє «Слово і Діло».

Під час засідання прокурор САП подав клопотання про продовження арешту Завадського ще на 60 діб з визначенням застави у розмірі 1,92 млн грн. Вивчивши клопотання, суд задовольнив його частково, продовживши арешт до 7 грудня із 1,34 млн грн застави.

Також прокурор САП просив суд призначити підготовче засідання у справі Завадського на 21 жовтня. ВАКС клопотання задовольнив.

Як відомо, за версією слідства, Завадський впродовж липня–жовтня 2014 року організував підготовку та укладення зовнішньоекономічних контрактів про продаж сільськогосподарської продукції іноземним суб'єктам господарювання. За дану «послугу» він планував отримати неправомірну вигоду в розмірі понад 660 тисяч доларів.

Через укладені контракти державній компанії завдано збитків на суму понад 1,6 млрд грн: у вигляді неоплати проданої ДПЗКУ сільськогосподарської продукції у розмірі понад 1,55 млрд грн та внаслідок заниження ціни товару за контрактами на суму понад 45 млн грн.

Нагадаємо, у справі ДЗПКУ суд залишив заарештованим майно обвинуваченого. Раніше в іншому епізоді цього розслідування до суду був скерований обвинувальний акт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: