Спецслужби рф намагалися зламати канали, що беруть участь у телемарафоні – СБУ

Читать на русском
Російські хакери напередодні Дня Конституції намагалися зламати телеканали, що беруть участь у національному телемарафоні.
medialab.online

Російські спецслужби намагалися зламати українські телеканали, які беруть участь у національному телемарафоні.

Про припинення такої спроби повідомила Служба безпеки України.

Кібератаки на держоргани України: скільки інцидентів було заблокованоСкільки кібератак на державні органи України у 2021 році зупинили фахівці – на інфографіці.

«Напередодні Дня конституції ворог хотів використати ресурси, які беруть участь у національному телемарафоні, для власних деструктивних інформаційних операцій», – зазначили в СБУ.

За даними правоохоронців, російські хакери намагалися отримати доступ до відеопотоку прямої трансляції, стрічки новин прямого ефіру, а також до окремих комп'ютерів співробітників телеканалів, на яких ведеться робота з контентом.

У СБУ заявили, що несанкціонованим діям вдалося запобігти, але спроби у майбутньому можуть повторитись.

Нагадаємо, наприкінці квітня у Microsoft повідомили, що за останні місяці хакерські угруповання, пов'язані з росією, здійснили 237 кібертак проти українських підприємств та державних установ.

На інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, як розподіляються атаки хакерів по країнах походження і проти кого здійснюється найбільше кіберзлочинів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: