Зеленський зустрівся з премʼєр-міністром Австралії у Києві

Читать на русском
Це перший візит керівника австралійського уряду в Київ за всю історію відносин двох держав.
скріншотt.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський у неділю, 3 липня, зустрівся з прем'єр-міністром Австралії Ентоні Албанізом, який сьогодні з робочим візитом перебуває в Києві.

Про це український лідер повідомив у Телеграмі.

Зазначається, що це перший візит керівника австралійського уряду в Київ за всю історію відносин двох держав.

«Ми цінуємо та вдячні за вашу присутність тут з нами в цей час - час війни Росії проти українського народу», - написав Зеленський.

Австралія передала Збройним силам України Перші раніше обіцяні БТР M113AS4M113AS4 - модернізована австралійською компанією Тенікс Дефенс версія американського БТР М113А1, яка знаходиться на озброєнні армії Австралії

Водночас, як заявив австралійський прем'єр, його країна надасть Україні додатково 100 млн доларів військово-технічної допомоги, а також ще 14 бронетранспортерів та 20 бронеавтомобілів Bushmaster.

«Сьогодні ми оголошуємо додатково 100 млн доларів військово-технічної допомоги Україні. Загалом ми вже надали 390 млн доларів. Ми також надаємо додатково 14 бронетранспортерів, а також 20 бронеавтомобілів Bushmaster. Таким чином загальна кількість бронеавтомобілів Bushmaster становитиме 60», - сказав Албаніз.

Він додав, що Австралія також надасть додаткове військове обладнання, безпілотники та іншу військову техніку відповідно до запиту України.

«Крім того, ми будемо надавати подальшу допомогу прикордонним військам України – будемо покращувати їхню оснащеність, рівень кібербезпеки та поліпшувати контроль над кордоном», - пообіцяв прем’єр Австралії.

Нагадаємо, що сьогодні, прем'єр-міністр Австралії відвідав Бучу, Гостомель та Ірпінь.

Також, раніше прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта прибув до України на запрошення прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та відвідав зруйнований російськими окупантами Ірпінь.

Раніше Австралія вирішила повністю відмовитися від російських нафти та газу, а також вводить мито 35% на всі товари з росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: