Австралія ввела санкції проти Путіна та членів Ради безпеки РФ

Читать на русском
Австралія вводить фінансові санкції та заборону на поїздки для Путіна, Лаврова, Шойгу, Мішустіна та Колокольцева.

Австралія вводить персональні фінансові санкції та заборону на поїздки щодо президента Росії Володимира Путіна та постійних членів Ради безпеки РФ: міністра закордонних справ Сергія Лаврова, міністра оборони Сергія Шойгу, прем'єр-міністра Михайла Мішустіна та міністра внутрішніх справ Володимира Колокольцева.

Про це йдеться на сайті прем'єр-міністра країни.

Напад Росії: яку допомогу вже отримала Україна та які санкції запровадив проти РФ світМЗС України оприлюднило перелік санкцій, які запровадили держави проти Росії після вторгнення в Україну.

«Президент Путін, міністр закордонних справ Лаврів та міністр оборони Шойгу несуть пряму відповідальність за неспровоковане та незаконне подальше вторгнення Росії в Україну. Австралія працюватиме з НАТО та іншими нашими партнерами, щоб надати летальне та нелетальне військове спорядження, медикаменти та фінансову допомогу для підтримки народу України», – йдеться у повідомленні.

Австралія також внесе 3 млн доларів до трастового фонду НАТО для України.

На сьогоднішній день Австралія наклала санкції на понад 350 росіян. Країна також запроваджує санкції проти 13 білоруських фізичних та юридичних осіб, зокрема міністра оборони Віктора Хреніна, який «сприяв і підбурював путінську агресію, дозволяючи Росії здійснювати атаки з Білорусі».

Нагадаємо, раніше США, Євросоюз та Британія ввели санкції проти Володимира Путіна, Сергія Лаврова та Радбезу Росії.

27 лютого у Євросоюзі оголосили про новий пакет санкцій проти Росії через вторгнення в Україну. Зокрема, для Росії повністю закрито повітряний простір. Проти Білорусі також запровадять обмежувальні заходи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: