Італія приєднається до постачань важкої артилерії в Україну – прем'єр Нідерландів

Читать на русском
Рютте закликав усіх лідерів країн-членів НАТО прискорити поставки важкого озброєння. Так, Нідерланди та Німеччина вже постачають Україну важкими САУ; ймовірно, незабаром до них приєднається Італія
Panzerhaubitze 2000goodfon.ru

Італія приєднається до постачань важкого озброєння Україні. Швидше за все, вона також буде поставляти Україні самохідні та несамохідні 155-мм гаубиці.

Про це заявив у кулуарах саміту НАТО прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, повідомляє американське видання Politico.

Рютте закликав усіх лідерів країн-членів НАТО прискорити поставки важкого озброєння. Так, Нідерланди та Німеччина вже постачають Україну важкими САУ; ймовірно, незабаром до них приєднається Італія. При цьому такі постачання означають, що Італія значно збільшує рівень військової підтримки України - хоча офіційно Рим ще не підтвердив, що такі постачання будуть здійснюватися.

«Неймовірно важливо, щоб Україна отримувала достатню кількість важких систем озброєння» - додав прем'єр.

Рютте відмовився відповідати на запитання журналістів, які цікавилися, що саме Італія передасть Україні - чи будуть це гаубиці Panzerhaubitze 2000, чи щось інше. Рютте сказав, що деталі військової допомоги будуть відомі пізніше, проте натякнув, що Італія передасть Україні «аналогічне озброєння», тобто швидше за все, це будуть САУ. Представник Міністерства оборони Італії у відповідь на прохання про коментар зазначив, що перелік озброєння для України є секретним і не може бути оголошений.

Нагадаємо, Німеччина і Нідерланди, дві держави-члени НАТО, найближчим часом передадуть Україні ще шість самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000.

Раніше стало відомо, що українські військові почали використовувати американські ракетні системи залпового вогню HIMARS на фронті в боях проти російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: