Дефіцит бензину в Україні: Польща передасть Україні паливо зі своїх резервів

Читать на русском
До російського вторгнення в Україну 97 відсотків палива постачалося росією та її поплічницею білоруссю. Сьогодні ці напрямки постачань зі зрозумілих причин перекриті
Ілюстративне фотоuaenergy.com.ua

Польща допоможе Україні у подоланні паливної кризи. Україна отримає від польської сторони 25 тисяч тонн бензину з польських паливних резервів.

Про це заявила міністр економіки України Юлія Свириденко за підсумками зустрічі з Міністром клімату і навколишнього середовища Польщі Анною Москвою, повідомляє Польське радіо.

Дефіцит пального: чому проблема досі невирішена та що відбувається на АЗСЧому досі спостерігається дефіцит бензину та коли зможуть вирішити проблему, читайте в матеріалі Слово і діло.

Свириденко нагадала, що до російського вторгнення в Україну 97 відсотків палива постачалося якраз росією та її поплічницею білоруссю. Сьогодні ці напрямки постачань зі зрозумілих причин перекриті, щобільше, окупанти завдавали ударів по нафтобазах і знищили Кременчуцький НПЗ.

Тому з початку наступного тижня Україна отримає від Польщі у якості допомоги з подолання паливного дефіциту 25 тисяч тонн бензину. Це допоможе збалансувати паливний ринок.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України погодив всі необхідні регламенти, які дозволять налагодити безперебійний імпорт нафтопродуктів з Азербайджану, країн Перської затоки та Близького Сходу.

Нагадаємо, в Україні в результаті ракетних ударів російської армії знищено або пошкоджено близько 15 нафтобаз. Це стало однією з причин дефіциту палива в країні. Проблема з нестачею бензину повинна вирішитися в середині травня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: