Скарги на дорогий бензин: на АЗС проведуть перевірки

Читать на русском
Ціни на бензин в Україні. На заправках розпочалися перевірки через скарги на дороге пальне та відмову в розрахунку картками.
Фото Слово і діло

Держпродспоживслужба розпочала перевірки автозаправних станцій в Україні через скарги на завищені ціни, відмову в розрахунку картками та відсутність розрахункових документів.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Дефіцит бензину в Україні: Польща передасть Україні паливо зі своїх резервівДо російського вторгнення в Україну 97 відсотків палива постачалося росією та її поплічницею білоруссю. Сьогодні ці напрямки постачань зі зрозумілих причин перекриті

«За останні дні з усіх областей почали надходити повідомлення про надмірно завищені ціни, відсутність розрахункових документів, відмову у вільному виборі коштів розрахунку тощо. Розпочато проведення перевірок суб'єктів господарювання, які працюють на роздрібному ринку пального», - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили: заправки, як і раніше, зобов'язані заздалегідь декларувати ціни у разі їх підвищення. Навіть незважаючи на рішення уряду щодо скасування держрегулювання цін на бензин та дизельне пальне для вирішення питання дефіциту пального.

«Держпродспоживслужба нагадує, що завищення цін в умовах воєнногро стану є неприпустимим, а порушення правил ведення підприємницької діяльності матиме наслідки у вигляді штрафів та інших заходів адміністративного впливу», - додали у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, в Україні внаслідок ракетних ударів російської армії знищено або пошкоджено близько 15 нафтобаз. Це стало однією із причин дефіциту пального в країні.

На початку травня на АЗС знову подорожчали бензин та дизель. 16 травня Кабмін змінив граничні ціни на бензин та дизпальне, а також вирішив призупинити держрегулювання цін на пальне.

19 травня у Мінекономіки заявили, що в Україні поступово стабілізується ситуація на ринку палива, а на АЗС зникає ажіотаж.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: