Росія має вивести війська з України та покласти край війні – Столтенберг

Читать на русском
Перед НАТО стоять два завдання – надавати підтримку Україні, але не допустити ескалації конфлікту за межі країни, сказав Столтенберг.
Фото: EPA

Лідери НАТО вирішили підтримати Україну, щоб переконатися, що вона збережеться як незалежна суверенна держава в Європі. Жорстока війна володимира путіна проти України є абсолютно неприйнятною і матиме наслідки для всього світу.

Про це на пресконференції за підсумками саміту сказав генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає The Guardian.

Столтенберг: Найпростіший спосіб покласти край війні в Україні – це відступити путінуЗа словами Столтенберга, найпростіший спосіб закінчити війну в Україні – це, щоб путін вивів свої війська. Але в НАТО реалісти й бачать, що він, як і раніше, має намір встановити контроль над Україною.

«Саме президент путін має вивести свої війська і негайно покласти край цій війні, припинивши нападати на демократичну суверенну державу та завдавати стільки страждань Україні», – заявив Столтенберг.

Він зазначив, що ми зараз живемо у більш небезпечному та непередбачуваному світі – таких широкомасштабних військових операцій у Європі не було з часів Другої світової війни.

«Ми знаємо, що ситуація може погіршитись. Тому що, якщо це стане повномасштабною війною між росією та НАТО, тоді ми побачимо страждання, збитки, смерть та руйнування в масштабах, які набагато гірші, ніж те, що ми бачимо сьогодні в Україні», – сказав генсек.

Перед НАТО, за його словами, стоять два завдання: перше – надавати підтримку Україні, друге – запобігати ескалації за межі України.

Нагадаємо, напередодні на саміті НАТО було затверджено нову десятирічну стратегічну концепцію Альянсу. Росія в документі визначається як «найсерйозніша і пряма загроза» безпеці союзників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: