Російські окупанти посилили обстріл позицій ЗСУ у два з половиною рази – ISW

Читать на русском
За даними Генерального штабу Збройних сил України, таким чином росіяни намагаються не дати перегрупувати українські сили на пвденному фронті
Ілюстративне фотоAssociated Press

Російські війська значним чином наростили кількість авіаційних і артилерійських ударів по українських позиціях, подекуди у два-два з половиною рази.

Про це повідомляє інститут з вивчення війни (ISW) у своєму звіті за 26 червня.

Відзначається, що протягом 26 червня російські війська активно завдавали артилерійських, ракетних та авіаційних ударів по всій довжині південного фронту. Обстріли були зафіксовані в різних районах Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Дніпропетровської областей. За даними Генерального штабу Збройних сил України, таким чином росіяни намагаються не дати перегрупувати українські сили на південному фронті.

Також окупанти без успіху намагалися повернути втрачені позиції в н/п Потьомкіно, що на північному заході Херсонської області. Окрім цього, уздовж кордону Миколаївської та Херсонської області окупанти особливо активно обстрілювали позиції ЗСУ, щоб нейтралізувати загрозу від контратак на західному березі Інгульця, а також окопувалися на острові Зміїний.

Нагадаємо, раніше ЗСУ завдали ворогу значних втрат в районі населеного пункту Павлівка, тому після невдалого штурму окупанти відійшли.

На півдні ворог продовжує вести бойові дії, але місцеві партизани все активніше протидіють колаборантам. А успішні операції ЗСУ сильно б'ють по бойовому духу окупантів і бойовиків російських терористичних організацій - так, 26 червня з'явилося перехоплення розмови терориста з «ДНР», який розповів дружині, що їх підрозділ українські військові «розбили в пух і прах», є багато загиблих і поранених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: