Польща виступатиме за збільшення присутності НАТО на своїй території

Читать на русском
Польща на саміті НАТО в Мадриді 29-30 червня попросить розмістити на своїй території бригадну бойову групу Альянсу.
armyinform.com.ua

Польща на саміті НАТО в Мадриді 29-30 червня попросить розмістити на своїй території бригадну бойову групу Альянсу.

Про це повідомив міністр оборони Польщі Матеуш Блащак, передає Polska Times.

«Ми шукаємо більше військ і хочемо підвищити готовність союзних сил у разі загрози. Я підтверджую, що ми намагаємося розташувати бригадну групу в Польщі в межах структур НАТО. Протягом кількох років ми приймаємо американських солдатів на польській землі, їхня кількість збільшується, і збереження цієї постійної присутності є одним із моїх пріоритетів», – заявив він.

Де може початися конфлікт росії та НАТО: Politico назвало можливе місцеЯкщо путін вирішиться загострити конфлікт із НАТО, його першою метою може стати Сувалкський коридор уздовж литовсько-польського кордону. Захопивши його, росія відрізала б балтійські країни від їхніх союзників.

За його словами, кожен саміт НАТО визначає пріоритети та напрямки розвитку спроможностей Альянсу на найближчі роки. Цьогорічна зустріч є важливою, через війну в Україні.

«Ми добиваємося, щоб в Мадриді були прийняті рішення щодо подальшого підвищення їх потенціалу як елемента посилення стримування і оборони східного флангу НАТО», – додав Матеуш Блащак.

Нагадаємо, міністр закордонних справ рф Сергій Лавров заявив, що Євросоюз і НАТО збирають «повноцінну коаліцію для війни з росією». При цьому Лавров порівняв їх із Третім рейхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: