Польща просить Євросоюз посилити санкції проти росії

Читать на русском
Нові санкції повинні охоплювати повну заборону на експорт до росії європейських технологій і товарів так званого подвійного призначення
Марчін Пшидачua.news

Європейський Союз повинен якомога швидше максимально посилити санкції проти росії. Зокрема, потрібно якомога швидше прийняти сьомий пакет санкцій.

Про це заявив заступник Міністра закордонних справ Польщі Марчін Пшидач, повідомляє the First News.

У «Слузі народу» розповіли, коли США можуть визнати росію спонсором тероризмуВже наступного тижня в обидві палати Конгресу США може надійти на голосування законопроєкт, запропонований республіканцем Ліндсі Гремом і демократом Річардом Блюменталем

Пшидач зажадав від країн ЄС скоординованої роботи та зазначив, що всі санкції, які були прийняті проти країни-агресора, не змогли зупинити та послабити путінську військову машину. Потрібні нові, більш жорстокі обмеження.

На думку чиновника, санкції повинні охоплювати повну заборону на експорт до росії європейських технологій і товарів так званого подвійного призначення - продукції цивільного призначення, яку можна використовувати у військових цілях, наприклад, мікросхем, електроніки й так далі. Також під санкції повинні потрапити всі російські банки та російські пропагандистські канали.

Нагадаємо, для відновлення ВВП росії до рівня 2021 року може знадобитися десять років. Удар російській економіці завдали західні санкції.

При цьому росія зіткнеться з найглибшим економічним спадом майже за три десятиліття на тлі тиску санкцій, впроваджених США і союзниками. Згідно з внутрішнім прогнозом міністерства фінансів, ВВП росії може скоротитися в цьому році на 12%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: