Лавров звинуватив ЄС та НАТО у створенні «коаліції для війни з росією»

Читать на русском
Лавров порівняв ЄС та НАТО з Третім Рейхом та заявив, що вони збирають сучасну коаліцію для війни з росією.

Міністр закордонних справ рф Сергій Лавров заявив, що Євросоюз і НАТО збирають «повноцінну коаліцію для війни з росією». При цьому Лавров порівняв їх із Третім рейхом.

Таку заяву глава МЗС рф зробив під час візиту до Азербайджану, передають пропагандистські ЗМІ.

Де може початися конфлікт росії та НАТО: Politico назвало можливе місцеЯкщо путін вирішиться загострити конфлікт із НАТО, його першою метою може стати Сувалкський коридор уздовж литовсько-польського кордону. Захопивши його, росія відрізала б балтійські країни від їхніх союзників.

«Коли починалася Друга світова війна, Гітлер під свої прапори зібрав значну, якщо не більшу частину європейських країн, для боротьби проти Радянського Союзу. Ось зараз також, у тому числі, і Євросоюз разом із НАТО збирають таку вже сучасну коаліцію для боротьби, а за великим рахунком війни з російською федерацією. Будемо на це дивитися дуже уважно», – заявив Лавров.

«У нас мало ілюзій, що нинішня русофобська зарядженість Євросоюзу якимось чином розсмокчеться чи зміниться в найближчій, а якщо чесно, у довгостроковій перспективі», – додав він.

При цьому, за його словами, розвиток відносин України та Молдови з ЄС не створює для росії ризиків.

Нагадаємо, раніше володимир путін заявив, що роль сучасної росії полягає в тому, щоб «повертати і зміцнювати» суверенітет і території.

Видання Politico писало, що якщо путін колись наважиться загострити конфронтацію з НАТО, то однією з перших цілей може стати Сувалкський коридор.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: