Статус кандидата в ЄС потрібно сприймати, як оплески Україні, а не ляпас Москві – Зеленський

Читать на русском
Президент закликав пам'ятати, що Україна заслужено отримала статус кандидата. Він не впав українцям з неба
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Українці повинні сприймати статус кандидата на вступ до Європейського Союзу, як заслужену нагороду, а не як найбільшу милість. Україна довго і наполегливо працювала над відповідністю європейським цінностям і нормам.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 24 червня.

Нові санкції проти росії та повернення територій: що Зеленський обіцяв протягом четвертого місяця війниУпродовж четвертого місяця війни Зеленський обіцяв допомогу бізнесу та заморожування комунальних тарифів, підготовку нового пакету санкцій проти росії та вирішення продовольчої кризи.

«З ранку на телебаченні, радіо, в інтернеті йде діалог... Які умови Україні належить виконати, як важко це буде зробити та скільки років це займе. А давайте хоча б трішки порадіємо? Тихо, скромно, в душі, але порадіємо. За себе, свою улюблену державу. Уявіть, що ми підкорюємо Еверест. Досягли передостанньої точки. Чи не озирнулися навколо, навіть не перевели дихання і говоримо про подальший шлях до вершини. Як важко буде подолати останні 1848 метрів. Вмить ми забули та знецінили власний успіх. А, може, спершу згадаємо, що ми вже подолали 7 тисяч метрів?! Не будемо соромитися говорити про власні досягнення. Не будемо народом з короткою пам'яттю і неповноцінністю» - сказав він.

Президент закликав пам'ятати, що Україна заслужено отримала статус кандидата. Він не впав українцям з неба. Європейська комісія виставила Україні сім умов, але перед цим були виконані сотні інших вимог і не варто про це забувати.

Статус кандидата у члени ЄС: що це дасть УкраїніУ Кабміні розповіли, які переваги надасть Україні статусу кандидата в ЄС. Серед іншого, це доступ до фінансування та залучення інвестицій.

«Приватизація. Земельна реформа. Відкриті виборчі списки. Децентралізація. НАЗК, Антикорупційний суд, ЦНАПи, державні послуги в Інтернеті. Дія. Спліт. Анбандлінг. Концесія. Загальний авіаційний простір. Промисловий безвіз. Деолігархізація. Багато чого було зроблено. Зроблено! Не забуваймо це. Пишаймось собою. Поважаймо себе» - додав він.

Зеленський також підкреслив, що кандидатський статус в ЄС - це, в першу чергу, перемога України та остаточний розрив з росією.

«Не радійте, що це ляпас Москві. А пишайтеся, що це оплески Україні. Нехай це надихає вас. Ми заслужили це. Усвідомили це» - резюмував Зеленський.

Нагадаємо, саміт ЄС дав Україні статус кандидата на вступ до Євросоюзу. Це рішення одноголосно підтримали всі лідери ЄС під час саміту в Брюсселі 23 червня.

Разом з тим Україна отримала від Єврокомісії сім умов, за невиконання яких держава може втратити статус кандидата в ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: