Час для переговорів України та росії ще не настав – ексдержсекретарка США

Читать на русском
Хілларі Клінтон вважає, що зараз ще не час для переговорів із росією. Позицію деяких лідерів про те, що не можна принижувати росію, вона назвала застарілою.
atlanticcouncil.org

Час для початку переговорів між Україною та росією ще не настав.

Таку позицію в інтерв'ю France Culture висловила колишня держсекретарка США Гілларі Клінтон.

«Я за українців, а це означає, що не можна передчасно поспішати з переговорами. Я думаю, що остаточним успіхом буде поразка путіна. І в цьому я можу лише погодитися з тим, про що просять президент Зеленський та його уряд, тобто тотальний відхід із окупованих територій в Україні», – сказала Клінтон.

Україну не можна примушувати до невигідної мирної угоди – ДжонсонБорис Джонсон заявив, що світові лідери не повинні тиснути на президента Зеленського, щоб він уклав невигідний для України мир із росією.

Вона також прокоментувала висловлювання президента Франції Еммануеля Макрона про те, що Заходу «не варто принижувати росію». На думку Клінтон, така позиція є застарілою, а путін давно перейшов червону межу.

Клінтон зазначила, що країни, які «перебувають на передовій» російській агресії – Польща та країни Балтії – мають набагато чіткіше уявлення про те, хто такий путін і які його цілі.

«Путін завжди мав месіанське та самозакохане уявлення про себе: він людина, для якої розпад Радянського Союзу став одним із найбільших лих історії», – сказала колишня держсекретарка, додавши, що путін вже тоді хотів мати великий вплив і панувати над сусідніми країнами.

Нагадаємо, у середині травня Михайло Подоляк підтвердив, що переговорний процес із росією перебуває на паузі. За його словами, переговори відновляться, коли російські політики перестануть перебувати під своєю ж пропагандою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: