Подоляк заявив про неможливість переговорів з росією

Читать на русском
У війні з Україною росія обов'язково повинна програти, перемога росії обернеться бідою для України, і для самої росії теж.
Михайло Подолякpresident.gov.ua

На нинішньому етапі війни неможливі будь-які переговори з росією, оскільки будь-які домовленості з окупантами будуть подібні до домовленостей 2014-2015 року, що принесе Україні тільки біди та проблеми.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк під час зустрічі з російським опозиціонером Іваном Ждановим.

Час для переговорів України та росії ще не настав – ексдержсекретарка СШАХілларі Клінтон вважає, що зараз ще не час для переговорів із росією. Позицію деяких лідерів про те, що не можна принижувати росію, вона назвала застарілою.

«Для нас будь-який сьогоднішній мирний процес, який був би подібний до 2014-2015 років, загрожує відкладеною війною. Це перша складова. Друга складова, дуже чітко треба розуміти, якщо ми зупинимося там, де сьогодні, то ми не отримаємо грошей, інвестицій. Україна буде загнивати з економічної точки зору. Ніхто не буде вкладати гроші в країну з відкладеною війною» - сказав він.

Подоляк додав, що жодний інвестор не поїде в загрозливі міста - в Запоріжжя, Дніпро, Кривий Ріг, Харків, Миколаїв або Одесу. Акваторії Азовського і Чорного моря заблоковані окупантами, транспортна інфраструктура частково знищена. Нікому не потрібно інвестувати в країну, яка перманентно перебуває у стані війни. До того ж третя причина - росія повинна програти, перемога росії обернеться бідою для України, і для самої росії теж.

Білорусь не може бути посередником чи учасником переговорів із росією – ПодолякЛукашенко вважає, що якщо він увійде до переговорного процесу, то зможе дистанціюватися від росії, сказав Подоляк. Але Білорусь не може бути ні посередником у переговорах, ні учасником.

«Якщо росія програє, тоді там почнеться процес трансформації, з'явиться можливість міжсусідського діалогу. З нинішньою елітою можливий діалог тільки з позиції сили. Вони тільки це розуміють, вони боятися застосування справжньої сили стосовно них. Я вважаю, що Україна повинна отримати всю зброю, щоб проявити максимально жорстку силу стосовно нинішньої політико-військової еліти росії, щоб вони остаточно злякалися та остаточно вийшли зі своєї ілюзії, що вони щось в цьому житті стоять. Ми виконуємо роботу, яка важлива для іншої політичної еліти росії» - резюмував Подоляк.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що українська влада готова сісти за стіл переговорів з росією в будь-який час, але є проблема - росія не готова до миру. При цьому в переговорах є сенс, якщо буде обговорюватися завершення війни та вихід окупантів з української території - в іншому випадку вони не мають сенсу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: