У Генштабі повідомили про частковий успіх росіян на Бахмутському напрямі: закріплюються у певних районах

Читать на русском
Окупанти закріплюються у північній частині Клинового на Бахмутському напрямку. Російські війська також зосереджені на спробах оточити Лисичанськ.

На Бахмутському напрямку російська армія має частковий успіх у наступі. Окупанти закріплюються у північній частині Клинового та поблизу траси Е-40.

Про це вранці 29 червня повідомили у Генштабі.

На Волинському та Поліському напрямках триває перевірка бойової готовності збройних сил Білорусі. За інформацією Генштабу, з 28 червня до 16 липня у Гомельській області заплановано збори з військовозобов'язаними: буде відпрацьовано питання формування окремих стрілецьких батальйонів територіальних військ, проведення бойового злагодження, а також організацію охорони та оборони об'єктів.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати у прикордонних районах біля Брянської і Курської областей до трьох батальйонних тактичних груп. Поряд із кордоном України росіяни розмістили реактивні системи залпового вогню «Град».

На Харківському напрямі підрозділи противника основні зусилля зосереджують на утриманні раніше зайнятих позицій.

На Слов'янському напрямі ворог основні зусилля зосереджує на веденні штурмових дій з метою виходу на кордон Богородичне – Краснопілля та створення умов для подальшого наступу на Барвінкове та Слов'янськ.

Рахманін спрогнозував, як можуть розвиватися бойові дії до кінця рокуНа думку Сергія Рахманіна, наприкінці року і росії, і Україні може знадобитися пауза на відновлення. Таким чином, активні бойові дії наприкінці зими можуть на якийсь час припинитися.

На Донецькому напрямі основні зусилля ворога зосереджені на веденні бойових дій на Лисичанському та Бахмутському напрямках з метою оточення Лисичанська.

На Лисичанському напрямку ворог продовжує наступ у напрямку Вовчоярівка – Верхньокамʼянка.

На Бахмутському напрямку окупанти ведуть наступ у напрямках Мідна Руда – Клинове: є частковий успіх, росіяни закріплюються у північній частині Клинового та поблизу траси Е-40 (в районі Вуглегірської ТЕС). З метою збереження темпу наступу на вказаному напрямку окупанти посилили угруповання однією батальйонною тактичною групою.

На Новопавлівський напрямок окупанти перемістили дві батальйонні тактичні групи з Авдіївського та Бахмутського напрямів.

На Авдіївському, Курахівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не вів.

На Південнобузькому та Таврійському напрямах підрозділи загарбників основні зусилля зосереджують на утриманні раніше зайнятих рубежів, недопущенні проведення нашими військами контрнаступних дій у Херсонській та Миколаївській областях.

На Криворізькому напрямку ворог із метою посилення своїх підрозділів перемістив у певний район одну батальйонну тактичну групу.

На Миколаївському напрямку для прикриття районів зосередження озброєння та військової техніки агресор додатково розгорнув зенітну ракетну батарею С-300ВМ.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря знаходяться три носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

Нагадаємо, як заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, найінтенсивніші бойові дії в Україні ведуться на півночі Луганської та Харківської області.

Прессекретар президента росії Дмитро Пєсков заявив, що Україна може «зупинити війну до кінця доби» – для цього потрібно здатися та виконати усі ультиматуми москви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: