Рахманін спрогнозував, як можуть розвиватися бойові дії до кінця року

Читать на русском
На думку Сергія Рахманіна, наприкінці року і росії, і Україні може знадобитися пауза на відновлення. Таким чином, активні бойові дії наприкінці зими можуть на якийсь час припинитися.

Активні бойові дії наприкінці зими можуть припинитися, оскільки і росії, і Україні потрібен час на відновлення. Але це не означає, що бої не відновляться через якийсь час.

Про це народний депутат від «Голосу», член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін сказав в інтерв'ю «Українській правді».

«До кінця року може статися ситуація, коли путін втратить величезну кількість людей, величезну кількість техніки, на Путіна почнуть діяти економічні санкції, коли ресурси будуть суттєво вичерпані», – сказав Рахманін.

Війна в Україні досягає поворотного моменту: на Заході назвали три можливі сценарії розвитку подійНа Заході вважають, що війна в Україні досягає своєї критичної точки і розглядають три сценарії подальшого розвитку подій – подальший успіх росії на сході, тупикова ситуація на фронті, і є ще найменш імовірний сценарій.

Україна, сказав нардеп, теж перебуває у досить тяжкій ситуації: щодня ракети прилітають по інфраструктурних об'єктах, є проблеми з економікою та людьми.

Рахманін зазначив, що найчіткішу й об'єктивнішу картину ситуації повинен мати президент – саме він і приймає рішення, чи є необхідність робити паузу, чи ні. «Підкреслюю – паузу. Тому що всі прекрасно розуміють, що, якщо станеться якась угода з посередниками, без посередників, з безпековими гарантіями, без безпекових гарантій – угода, яка буде підписана, вона не буде вартувати паперу, на якому вона буде підписана. Росія не зупиниться, поки її не зупинять. Але може статися так, що і ми будемо важче дихати, і Росії треба буде брати паузу. Це може статися наприкінці року, коли обидві сторони будуть виснажені настільки, що будуть потребувати цієї паузи. За таких умов цілком можливо, що активні бойові дії наприкінці зими припиняться. Але це не означає, що вони не поновляться через три місяці, пів року, рік, два тижні – цього ніхто не знає», – вважає депутат.

Нагадаємо, глава української розвідки Кирило Буданов заявив, що переломний момент у війні очікується у серпні цього року, а активні бойові дії можуть припинитися до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: