Залужний назвав регіони, де тривають найінтенсивніші бойові дії

Читать на русском
За словами Залужного, район активних бойових дій розпочинається на півночі Харківської області та закінчується на лівому березі Дніпра в районі населеного пункту Василівка.

Найінтенсивніші бойові дії в Україні ведуться на півночі Луганської та Харківської області.

Про це після розмови з генералом США Марком Міллі та британським адміралом Тоні Радакіном повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Рахманін спрогнозував, як можуть розвиватися бойові дії до кінця рокуНа думку Сергія Рахманіна, наприкінці року і росії, і Україні може знадобитися пауза на відновлення. Таким чином, активні бойові дії наприкінці зими можуть на якийсь час припинитися.

«Сьогодні район активних бойових дій починається на півночі Харківської області і закінчується на лівому березі Дніпра в районі населеного пункту Василівка. Найбільш інтенсивні бойові дії ведуться на півночі Луганської та Харківської областей. У цьому районі тільки за минулу добу противник здійснив 270 артилерійських нальотів, застосувавши 45 тисяч боєприпасів, наніс 2 ракетних та 32 авіаційних удари. Ситуація дуже складна, але контрольована», – написав Залужний.

Він додав, що чотири дні тому росія з різних платформ базування випустила 53 крилаті ракети, три дні тому – 26 ракет, два дні тому – майже 40, минулої доби – 12 ракет.

«На нашій землі триває запекла боротьба, масштабів якої світ не бачив із часів Другої світової. Ми не маємо права перекласти цю війну на наших дітей. Ворога потрібно знищити тут і зараз, інакше він не зупиниться», – зазначив головнокомандувач.

Нагадаємо, за словами Володимира Зеленського, станом на 27 червня російські окупанти застосували проти України понад 2800 ракет усіх видів – крилатих, авіаційних, сухопутних, морського базування.

Як заявив глава української розвідки, в Україні, починаючи з серпня, відбудуться певні події, які означатимуть переломний момент у війні проти росії. Ще за кілька місяців бої затихнуть майже до нуля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: