Радбез ООН вперше одноголосно підтримав заяву щодо України

Читать на русском
До цього всі спроби ООН прийняти якусь заяву щодо війни в Україні активно блокувалися представником країни-агресора
Ілюстративне фотоun.org

Рада Безпеки Організації об'єднаних Націй вперше одноголосно підтримала заяву за фактом війни, що розгорнулася в Україні.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Агентство зазначає, що це перша заява РБ ООН щодо війни в Україні, яка була прийнята одноголосно. До цього всі резолюції активно блокувалися зусиллями представника країни-агресора.

«Рада безпеки висловлює глибоку стурбованість щодо підтримки миру і безпеки в Україні. Рада безпеки висловлює рішучу підтримку зусиллям генерального секретаря, спрямованим на пошук мирного рішення... Всі держави-члени взяли на себе, згідно зі Статутом Організації Об'єднаних Націй, зобов'язання вирішувати свої міжнародні суперечки мирними засобами» - йдеться в заяві.

Нагадаємо, в Україні мають намір розгорнути місію служби ООН з розмінування UNMAS - її фахівці допоможуть краще підготувати українських саперів.

Також в ООН заявили, що на території України застрягло майже 25 тисяч тонн зерна, яке не можуть вивезти через проблеми з інфраструктурою і блокування чорноморських портів, в тому числі й Маріуполя. Блокада портів загрожує голодом для деяких країн світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: