СБУ повідомила про масову хакерську атаку на сайти популярних онлайн-видань в Україні

Читать на русском
Зазначається, що СБУ спільно з профільними структурами, в т. ч. Держспецзв'язку, провели перевірку фактів атаки на ресурси ЗМІ
Ілюстративне фотоВікіпедія

У Службі безпеки України повідомили про спробу масштабної хакерської атаки на сайти популярних українських засобів масової інформації 17 березня. Додамо, що серед інших хакери також намагалися атакувати сайт «Слово і Діло».

Про атаку повідомляється на офіційному акаунті СБУ в Telegram.

«Сьогодні ряд онлайн-ресурсів українських ЗМІ зазнали хакерської атаки з Російської Федерації. Зокрема, на них була розміщена заборонена в Україні символіка, яку використовують окупанти» - сказано в повідомленні.

Зеленський підписав закон про легалізацію криптовалютПрезидент Володимир Зеленський підписав закон України Про віртуальні активи, ухвалений Верховною радою 17 лютого.

Відзначається, що СБУ спільно з профільними структурами, в т.ч. Держспецзв'язку, провели перевірку фактів атаки на ресурси ЗМІ, зараз всі наслідки атаки ліквідовані. Загроза ліквідована, інформаційні ресурси відновили свою роботу.

«Зауважимо, що в результаті атаки не постраждали ніякі персональні дані або інформація, яка містилася на ресурсах. Вже ідентифіковані мережі та сервери, які зловмисники використовували для атаки. Їх дії будуть кваліфіковані згідно з чинним законодавством, зокрема, в контексті підтримки країни, яка вчиняє злочини проти людства і людяності» - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, тим часом найбільша дебетова електронна платіжна система PayPal дозволила роботу всіх функцій на території України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: