Країни-жертви та країни-агресори у хакерських війнах

Читать на русском

Компанія Microsoft опублікувала звіт щодо хакерських атак протягом 2020-2021 років ‒ інформацію зібрали їхні системи безпеки. За даними компанії, більш як половину атак здійснює Росія. Ба більше, Україна на другому місці серед тих, проти кого вони спрямовані. «Слово і діло» пропонує подивитися, як розподіляються хакерські атаки за країнами походження та проти кого відбувається найбільше кіберзлочинів.

Протягом ІІ півріччя 2020 року та у І півріччі 2021 року найбільше хакерських атак було зафіксовано з Росії – 58%. На другому місці опинилася Північна Корея (23%), а третьому – Іран (11%). Також 8% атак зафіксували з Китаю.

Менше 1% атак системи безпеки Microsoft зафіксували з Південної Кореї, В’єтнаму і Туреччини.

Більшість хакерських атак була спрямована проти Сполучених Штатів – 46%. Україна у цьому рейтингу посідає друге місце (19%), на третьому – Велика Британія, зі значним відривом (9%).

Також частина атак припала на Бельгію, Японію, Німеччину (3%) та інші країни.

Найчастіше хакерські атаки були спрямовані на галузь держуправління (48%), на неурядові організації та аналітичні центри (31%).

Також частина атак зачепила галузь освіти, медицини, ІТ та енергетики.

Серед найбільш активних хакерських груп Microsoft виділила російську групу Nobelium, яка, зокрема, здійснювала атаки на галузь держуправління, дипломатії, оборони.

Також активне хакерське угруповання Thallium базується у КНДР. Воно здійснює напади на аналітичні центри, сферу науки та дипломатії.

Нагадаємо, у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації повідомили, що в Україні збільшилася кількість кібератак після свят. Основна кількість інцидентів стосується розповсюдження шкідливого програмного забезпечення.

Також раніше ми писали, проти кого воюватимуть українські кібервійська, які планують створити найближчим часом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: