Російські хакери з початку війни скоїли майже 240 кібератак проти України – Microsoft

Читать на русском
Росія за останні місяці здійснила 237 кібератак на українські підприємства та сайти держустанов. У Microsoft вважають, що кібератаки продовжуватимуться.

За останні місяці хакерські угруповання, пов'язані з росією, здійснили 237 кібертак проти українських підприємств та державних установ. Атаки часто були спрямовані на знищення комп'ютерних систем, але деякі також були спрямовані на збирання розвідувальних даних або поширення дезінформації.

Про це йдеться у спеціальному звіті американської компанії Microsoft.

«За період, що почався незадовго до вторгнення, не менше шести пов'язаних з росією хакерських груп провели понад 237 операцій проти України», – йдеться у звіті.

Хакерські атаки: які країни найчастіше зазнають нападів і чим це небезпечноЯкі країни найчастіше піддаються хакерським атакам, які галузі цікавлять кіберзлочинців і чим небезпечні їхні атаки – на відео.

При цьому атаки хакерів нерідко координуються з операціями на полі бою. Наприклад, наприкінці лютого російські хакери атакували один із великих українських радіотелецентрів. Того ж дня російські військові повідомили про намір знищити українські «центри дезінформації» та завдали ракетного удару по телевежі у Києві.

Microsoft наголошує, що мета цих скоординованих нападів – порушити роботу уряду та військових України та підірвати довіру громадськості до цих державних інституцій.

У звіті наголошується, що підготовка до проведення кібератак проти України розпочалася ще за рік до повномасштабного вторгнення росії – у березні 2021 року.

У Microsoft вважають, що кібератаки продовжуватимуться. «Пов'язаним із росією виконавцям можуть доручити розширити свої деструктивні дії за межі України, щоб помститися тим країнам, які вирішують надати більше військової допомоги Україні та вжити більш каральних заходів проти російського уряду у відповідь на агресію», – заявив віцепрезидент компанії з питань безпеки Том Берт.

Нагадаємо, як раніше розповіли в СБУ, у ніч вторгнення росія хотіла знищити весь кіберзахист України.

На інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, як розподіляються атаки хакерів по країнах походження і проти кого здійснюється найбільше кіберзлочинів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: