За два дні росія випустила по Україні ракет на 200 мільйонів доларів – Forbes

Читать на русском
Відзначається, що при обстрілі російські окупанти використовували практично всю ракетну номенклатуру, яка є у них на озброєнні
Ілюстративне фотоTelegram

Російські окупанти за два вихідних дні, 25 і 26 червня, випустили по Україні від 60 до 80 крилатих ракет, загальна вартість яких оцінюється у 200 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Forbes Ukraine.

Відзначається, що при обстрілі російські окупанти використовували практично всю ракетну номенклатуру, яка є у них на озброєнні - оперативно-тактичні «Точка-У», «Іскандер» і «Калібр», авіаційні Х-22 та Х-101, а також берегові «Онікс». Найсильніше ракетних ударів зазнала Житомирська область, куди випустили близько 30 ракет, 10 з яких збила протиповітряна оборона України. Ще 20 ракет прилетіло в Чернігівську область, інші ракети випустили по Київській, Хмельницькій, Львівській, Дніпропетровській областях, а також по Миколаєву, Харкову і Києву.

Потужний обстріл ТЦ «Амстор» у Кременчуці: фото та відео з місця трагедіїУ понеділок, 27 червня, внаслідок ракетних ударів по Кременчуку Полтавської області спалахнула пожежа у ТЦ «Амстор». На місці працюють рятувальники.

Київ, зокрема, обстрілювався авіаційними Х-101 з борту стратегічних бомбардувальників Ту-160 і Ту-95, по столиці запустили до шести ракет. Частина з них також була перехоплена.

Видання вказує, що тільки ракети, випущені по Києву, коштували до 80 млн доларів. Для розрахунку використовувалися офіційні дані щодо вартості ракет - «Точка-У», «Іскандер» і «Калібр» коштують 0,3 млн, 3 млн і 6,5 млн доларів відповідно; Х-22 та Х-101 - 1 млн і 13 млн доларів, а берегові «Онікси» обходяться в 1,25 млн доларів за одиницю. Таким чином, середня вартість випущених ракет склала близько 200 млн доларів, але насправді, зазначає видання, вона може коливатися - від 150 до 220 млн.

Російські війська вдень 27 червня завдали ракетного удару по торговому центру в Кременчуці, де знаходилося більше тисячі людей. Торговий центр в результаті попадання ракет повністю вигорів і не підлягає відновленню. Згідно з останніми даними, в результаті ракетного удару по ТЦ в Кременчуці загинуло не менше 13 осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: