НАТО готується до захисту від росії та готує нову військову допомогу Україні – ЗМІ

Читать на русском
Німеччина вже заявила про виділення додаткових військових сил для захисту Литви. Швидше за все, те ж саме зробить Британія для Естонії, а Канада - для Латвії
Ілюстративне фотоnato.int

Через чотири місяці після повномасштабної агресії проти України країни НАТО нарешті вирішили діяти більш рішуче; на саміті в Мадриді члени Альянсу обговорять і пообіцяють допомогу країнам Балтії в разі російського нападу, а також узгодять додаткову допомогу Україні, що бореться.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

У Зеленського заявили, що Україна не робитиме кроків для вступу до НАТОУкраїнська влада визнає, що в короткостроковій перспективі вступ неможливий, але НАТО має підтвердити партнерство.

Дипломати розповіли виданню, що лідери країн НАТО планують домовитися з цілої низки питань - це збільшення обсягів військової допомоги Україні та збільшення спільних витрат на оборону. Також НАТО виділить додаткові війська для оборони країн Балтії. Ще один пункт плану - змусити президента Туреччини Ердогана відкликати вето на вступ Швеції та Фінляндії.

У саміті візьмуть участь лідери країн Тихоокеанського регіону - Австралії, Нової Зеландії, Японії та Південної Кореї. Це реалізація широкої стратегії США для протидії Китаю.

Тим часом, додає видання, Німеччина вже заявила про виділення додаткових військових сил для захисту Литви. Швидше за все, те ж саме зробить Британія для Естонії, а Канада - для Латвії.

Нагадаємо, 26 червня в Латвії розмістили батарею зенітних ракетних комплексів NASAMS в рамках нарощування присутності НАТО в Балтійському регіоні.

Польща на саміті НАТО в Мадриді 29-30 червня попросить розмістити на своїй території бригадну бойову групу Альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: